szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kint voltak már időben a reptéren, be is álltak a sorba, de a csomagjaikat nem tudták feladni.

30 embert a bécsi repülőtéren felejtett a Wizz Air, számolt be róla az Utazómajom nevű blog, de a történteket egy, az Indexhez eljutott olvasói levél is megerősíti.

Az említett járat június 8-án, szombat délután indult volna Tenerifére. Az utasok azonban hiába érkeztek meg a repülőtérre több mint két órával a járat indulása előtt, a sor olyan hosszú volt, hogy többen a terminál ajtaján kívül tudtak beállni a várakozók közé.

Egy levélíró arról számolt be, hogy a sor egy órányi várakozás után is alig haladt, ők például csak a sor közepéig jutottak addigra. Azt is írták, hogy a sor azért haladt lassan, mert két poggyászfeladó pont csak egy ideig működött, utána csak az egyiknél ült ember.

Egy idő után az ott ülő egyetlen ember is elment, a helyére pedig 15 percig senki nem jött. Az utána érkező fiatalember viszont újra elindította a folyamatot. Ezután a fiatalember azt kiabálta be a tömegbe, hogy a malagai, a kijevi és a tenerifei járatokra is nála lehet feladni a csomagokat. Ekkor a három járatnyi utas tölcsérszerűen próbált beállni abba a két sorba, ahol ügyintéző volt, hátha sikerül feladni a csomagokat. A folyamat azonban csak pár percig tartott, ugyanis tönkrement a csomagokat elszállító futószalag.

Az Index egy olvasója szerint olyan hangerővel közölték a várakozókkal, hogy ott már nem lehet bőröndöt feladni, és inkább induljanak el a kapukhoz a nagy táskákkal, hogy azt maximum a sorban álló első két utas hallhatta. A gép indulásáig ekkor már fél óra volt hátra.

A beszámolók szerint az egyik utas ezután a feladandó csomagjaival együtt a bizonsági ellenőrzéshez rohant, ahol a biztonsági szolgálat hihetetlen gyorsasággal igyekezett kezelni a problémát, de így sem sikerült elérniük a gépet.

15:20-ra értek a beszálló kapuhoz, ahol már nem engedték felszállni őket a gépre.

A levélíró szerint 30-an maradtak le a tenerifei gépről, 16-an a Malagába indulóról, egy embernek pedig a kijevi gépre nem sikerült feljutnia. Egy másik utas arról számolt be, hogy egy családot konkrétan szétszakítottak: "Az édesanya a gyerekekkel felszállhatott a gépre, azonban az apa már elkésett. A család egyik fele a repülőn, úton Tenerifére, kocsikulccsal a táskában, az édesapa pedig a bécsi reptéren maradt az autóval."

A pórul járt utasok két órán keresztül hívogatták a Wizz Airt, de senkit nem tudtak elérni. Amikor pedig felvették, azt közölték: nem értesültek a történtekről, de sajnálják azt, új járatot viszont nem tudnak biztosítani, csak későbbre, de arra saját költségen kellett volna megváltani a jegyet.

Az Utazómajom kérdésére a Wizz Air azt közölte:

"A Wizz Air június 8-án délután öt darab utasfelvételi pultnál várta a bécsi repülőtérről, több úti célra induló utasait és a szokásosnál tovább tartotta azokat nyitva, hogy biztosítsa, minden utas fel tudja adni a poggyászait. Helyi földi kiszolgálóink jelentése szerint minden feltétel adott volt, hogy utasaink időben elvégezhessék az utasfelvételt. Sajnálattal értesültünk róla, hogy mindennek ellenére több utas lekéste a járatát. Ezúton is szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy minden esetben legalább két órával járatuk indulása előtt érkezzenek meg a repülőtéri utasfelvételi pulthoz, hogy elegendő idejük legyen kényelmesen feladni poggyászaikat és átmenni a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen."

A Wizz Air legutóbb Brüsszelben hagyta ott az utasokat, ezen a gépen utaztak volna a Momentum politikusai is, akik azt közölték: nem hagyják annyiban a dolgot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült

Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai Károly éttermei

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai Károly éttermei