szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudják fenntartani a felduzzasztott létszámot.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Máris meglátszik a hatása annak a különadónak, amit a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet végéig az 500 millió forintnál nagyobb éves árbevételű kiskereskedelmi üzletekkel fizettetnek meg. A Sparnak havonta nagyjából egymilliárd forintjába kerül majd az új adóteher, ezért már el is kezdte a létszámcsökkentést – írja a 24.hu.

A pluszlétszám fenntartására a különadó bevezetése miatt a továbbiakban nincsen lehetőségünk

– erősítette meg a lap értesülését az áruházlánc. Jelezték, hogy az elmúlt hetekben felduzzasztott létszám visszanyeséséről van szó. Április eleji közleményük szerint ugyanis csaknem 900 embert vettek át más szektorokból, hogy a járvány miatt tapasztalt forgalmi kiugrások esetén is garantálni tudják az ellátás biztonságát.

A márciusi tervlétszámhoz való visszatérés mellett költségmegtakarítási programot is indított a Spar, hogy ki tudja gazdálkodni a befizetendő különadót.

Jelezték: számukra is rendkívül nehéz időszakban született határozott a kormány a különadó megfizettetéséről, mert bár márciusban és áprilisban valóban volt néhány erőteljesebb forgalmú napjuk, összességében súlyos többletkiadásokkal járt számukra ez az időszak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t

Súlyosabb büntetést kért a főügyészség Vizoviczkire

Súlyosabb büntetést kért a főügyészség Vizoviczkire

GKI: Év végén 9 százalék körül lehet a magyar recesszió

GKI: Év végén 9 százalék körül lehet a magyar recesszió