szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már látszanak a foglalkoztatási számokon a járvány hatásai.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Arra még várni kell, hogy a Központi Statisztikai Hivatal közzétegye a munkanélküliségi adatokat, de a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat már közölte, hogy februárhoz képest

márciusban 17 ezerrel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma.

Ez elég alacsony számnak tűnik, de fontos figyelni a dátumra: még csak azok szerepelnek benne, akik márciusban elvesztették az állásukat, és regisztráltak is munkanélkülinek, az elmúlt három hét adatait nem tartalmazza.

A Portfolio azt írta: a legtöbben – nagyjából 9 ezren – az alacsony végzettségűek közül vesztették el az állásukat. A felsőfokú végzettségűek közül szinte senki nem vált munkanélkülivé márciusban.

A munkanélküliek száma minden korcsoportban emelkedett, a leginkább az 55 év felettiek között, 5 ezer fővel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Orbán: Közvetlen repülőjárat indul a kirgiz fővárosba

Orbán: Közvetlen repülőjárat indul a kirgiz fővárosba

Varga Judit: Azonnal mondjon le az Európai Bizottság alelnöke

Varga Judit: Azonnal mondjon le az Európai Bizottság alelnöke