szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Túlzónak tartják a 100 milliós büntetést, amit a NAIH annak ellenére szabott ki rájuk, hogy az adatvédelmi hatóság szerint még csak ki sem szivárogtak a veszélybe került adatok.

100 millió forintos bírságot szabott ki a DIGI-re a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) – írta meg a hvg.hu is. A határozat szerint a cégnél a nem megfelelő adatvédelmi háttérintézkedések miatt két, ügyféladatok széles körét tartalmazó adatbázis is megszerezhetővé vált. A bírság rekord összegű, a hatóság fennállása óta még nem szabott ki ekkora összegű büntetést.

A DIGI viszont úgy véli, hogy az adatvédelmi hatóság által megállapított bírság rendkívül túlzó – számol be róla a Media1. Megkeresésükre a cégtől azt a választ kapták, hogy a DIGI bíróságon fellebbez a precedens nélküli bírság ellen. Hangsúlyozzák azt is, hogy a hatósággal teljes mértékig együttműködtek. Úgy fogalmaztak:

A cég a legnagyobb gondossággal kezelte a kérdéses adatbázis biztonságát, elhárította a rendszer kitettségét, továbbá a vizsgálat során feltártakkal összhangban módosította a belső szabályzatait, annak érdekében, hogy a jövőben hasonló kockázatok ne merülhessenek fel. Fontos hangsúlyozni, hogy a hatóság nem állapított meg jogosulatlan hozzáférést bármilyen ügyféladathoz. A DIGI proaktívan, a lehető legrövidebb idő alatt cselekedett a sérülékenység elhárításában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt