szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahogy eredetileg is tervezték, június 30-án befejezték a szabadonálló felülfagyasztó hűtőgépek gyártását Jászberényben. A porszívógyártást augusztus végén fejezik be.

Az eredeti tervek szerint, június 30-án az Electrolux befejezte a szabadonálló felülfagyasztó hűtőgépek gyártását Jászberényben - közölte a cég. Azt is hozzátették: a vállalat a jövőben a felső kategóriás termékcsoport gyártására összpontosít.

Az érintett üzem 200 fővel működött, az átszervezésben érintett munkatársak 10 fő kivételével a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemében dolgoznak majd tovább. A beépített hűtők gyártását nem érinti az átszervezés, ezt a termékkategóriát továbbra is Jászberényben készíti az Electrolux – mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója.

A korábbi tervekkel összhangban a vállalat szintén Jászberényben működő porszívógyárában a termelés augusztusig tart, az átszervezési folyamat 2021. január 31.-én zárul le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!