szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zuglóban is sikeres C-Ware Kft. két tender keretében 64,5 millió forintért szerződött az erzsébetvárosi parkolóautomatákkal kapcsolatos feladatokra.

A VII. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. (EVIN) idén április elején írt ki közbeszerzést az önkormányzat parkolójegy-kiadó automatáival kapcsolatos feladatokra. Az eljárás nyílt volt, de az ajánlatok benyújtására csupán egyetlen hónapot adtak – írja az Átlátszó

Az eljárás eredménye most jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. A kiírás szerint az EVIN két részre bontotta a munkát, s az eljárás csak a második részfeladat esetében lett eredményes: a pénzkazetták ürítését, pénzkezelési és pénzfeldolgozási szolgáltatások ellátását egyetlen pályázóként a C-Ware Kft. végezheti, nettó 20,5 millió forintért. Erről június 25-én írták alá a szerződést.

A C-Ware volt tulajdonosát, Kupper Andrást (a fideszes Kupper András nagybátyját) korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélte a bíróság. Mint a portál írja, egy cége jogosulatlanul szedett parkolási díjat az Állatkerti úton.

A DK-s Niedermüller Péter polgármester vezette önkormányzat cége május 27-én is kiírt egy hasonló, parkolóautomatás tendert, mindössze 9 napos határidővel, amit szintén a  C-Ware Kft. nyert. A nyertesen kívül nem tett más ajánlatot. Az önkormányzat cége, az EVIN június 25-én szerződött is a C-Ware Kft.-vel, a cég a parkolóautomaták zárbetét cseréjét nettó 11 millió forintért, az automaták üzemeltését és karbantartását pedig nettó 33 millióért vállalta. A C-Ware tehát két tender keretében összesen 64,5 millió forintért végez az erzsébetvárosi parkolóautomatákkal kapcsolatos feladatokat.

Nem volt szokatlanul rövid az eljárások hossza, hiszen ezek megfelelnek a hatályos közbeszerzési szabályozásnak

– közölte az Átlátszó megkeresésére az EVIN vezérigazgató-helyettese. Bernáth Attila hozzátette, hogy hosszabb határidőt nem is adhattak volna meg, „mivel záros határidőn belül, 2020. június 27-vel át kellett venni Erzsébetváros parkolási szolgáltatását”.

A lap rákérdezett arra is, hogy nem tartják-e kínosnak vagy problémásnak, hogy mindkét tender kapcsán a C-Ware Kft.-vel kötöttek szerződést, amelynek volt tulajdonosát, Kuppert korábban elítélte a bíróság. Bernáth szerint egy tender kiírójának nincs lehetősége vizsgálni a pályázók volt tulajdonosainak előéletét.

Mint az Átlátszó korábban írta, nemcsak Erzsébetváros, hanem korábban az MSZP-s Horváth Csaba által vezetett Zugló is a C-Ware Kft.-vel szerződött le.

A vállalkozást Kupper András 2008-ban alapította, majd néhány hónap után kiszállt belőle. A cég ezután egy magánszemély, majd sokáig egy Seyschelles-szigeteki, valamint egy belize-i és két német vállalat tulajdonában volt. 2017 szeptemberében Kupper újra tulajdonos lett benne, és csak tavaly november közepén hagyta ott ismét. A cég azóta a német S + F Consulting GmbH és Szolyák Norbert tulajdonában van. Szolyák nem új szereplő a C-Ware Kft. életében: 2013 óta ő az ügyvezetője. A férfi emellett számos más társaságban is tulajdonos vagy tisztségviselő, például ő az ügyvezetője Kupper vállalkozásának, a Body Guard Hungary Kft.-nek is.

Kormánykedvenc parkolási cégekkel szerződnek az ellenzéki önkormányzatok

Aki ma a budapesti parkolási bizniszben utazik, az vagy Kupper András munkatársa volt, vagy az lesz - így tartják maguk a politikusok is, akiknek az elmúlt harminc évben bőven volt lehetőségük kiismerni a mostanság már a hatvanas évei végén járó üzletembert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Orbán tényleg vitába száll saját polgármestereivel, vagy az egész csak terelés?

A héten megtudtuk, Tarlós István megvívta harcát Orbán Viktorral, és nyert: mégis átbeszélik a tabutémát, amit Orbán az indulásért cserébe sem volt hajlandó megadni számára. Az egységes fővárosi parkolás bevezetéséről van szó, amit Tarlós évek óta nem tudott átvinni. Viszont ahogy telik az idő, a nyilatkozatok egyre furcsábbak, mindenesetre csütörtökön csak betört a piacra egy Mészáros Lőrinccel is kapcsolatba került volt államtitkár.

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

A TikTok európai üzletágát is megvenné a Microsoft

A TikTok európai üzletágát is megvenné a Microsoft