Tetszett a cikk?

A Magyar Turisztikai Ügynökséget is be kell vonni a program kidolgozásába.

Idén másfél, jövőre 4,7 milliárd forinttal bővítik a gazdaságfejlesztési programok keretét, hogy enyhítsék „a hazai turizmus, illetve vendéglátás ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási nehézségeit”, a koronavírus-világjárvány negatív gazdasági hatásait.

A kormány a hétfő délután közzétett határozat szerint a program keretében nyújtott hitelekhez kamattámogatást, kezelési költségtámogatást, kezességi díjtámogatást és egyéb, pénzügyi intézmény által megelőlegezett költségtámogatást ad úgy, hogy a vállalkozók által fizetett nettó hiteldíj (nettó ügyleti kamat, nettó kezelési költség, készfizető kezességvállalás nettó díja és egyéb pénzügyi intézmény által megelőlegezett költség) „nem haladhatja meg a 0%-ot”. A közvetlen állami viszontgarancia mellett vállalt készfizető kezességvállalás díjához évente 1%-os kezességi díjtámogatás kapcsolódhat.

Bár a program kidolgozásába be kell vonni a Magyar Turisztikai Ügynökséget – és az egész Széchenyi Kártya Programot szakmailag irányító KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt.-t –, a feladatot nem a kormányban a turizmusért felelős Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök kapta, hanem a gazdaságfejlesztés egészéért felelős Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Őt szólították fel, hogy „tegye meg a  szükséges intézkedéseket” a Széchenyi Turisztikai Kártya Program részletes feltételeinek kidolgozása és a kapcsolódó, imént felsorolt támogatási formák létrehozásához szükséges „feltételrendszer megteremtése érdekében”. Határidő: azonnal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában

Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Nem kell erős gép: felhőben futtatja a játékokat az Amazon újdonsága, a Luna

Nem kell erős gép: felhőben futtatja a játékokat az Amazon újdonsága, a Luna