szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Második nekifutásra jött össze a közbeszerzés, nyolc szőnyeggel díszítik a Nándorfehérvári termet és előtereit, valamint a Pázmándy termet.

135,6 millió forintot költ szőnyegekre az Országgyűlés Hivatala – írta meg az Mfor. A nyolc szőnyegről szóló pályázatot először júniusban írták ki, de az a kör eredménytelen lett, mert az egyetlen pályázó visszavonta az ajánlatát. Ezért újra kiírták a tendert, ugyanaz a cég indult el, és ezúttal nyert is.

A 8 darab, összesen 269 négyzetméter területnyi szőnyeg az Országház Nándorfehérvári termébe és annak előterébe, valamint a Pázmándy termébe kerül majd. Ezek gyapjúszőnyegek lesznek, kézi csomózással készülnek, mintásak lesznek és 8 mm flórmagassággal kell rendelkezniük.

A munkát a békésszentandrási Art-Kelim Kft. nyerte el. A céget mi is meglátogattuk három éve, amikor az Országház felsőházi társalgójának új szőnyegét készítették épp. A négyezer lelkes falu az utolsó hely Magyarországon, ahol ilyen minőségben készülnek kézzel csomózott szőnyegek, a magyar perzsa első és utolsó fellegvára is ez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Huszonöt halottja van az ukrán katonai szállítógép balesetének

Huszonöt halottja van az ukrán katonai szállítógép balesetének

A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

Révész Sándor: Ilyen az, amikor az ellenzék lemegy Orbánba

Révész Sándor: Ilyen az, amikor az ellenzék lemegy Orbánba