szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ki akarja majd üzemeltetni a veszteséges Bubit?

Közbeszerzést írt ki a BKK Zrt. a fővárosi közösségi kerékpáros közlekedési rendszer, a Bubi üzemeltetésére. A nyílt felhívást a cég az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé – vette észre a Napi.hu.

A nyertes feladata lesz, hogy üzemeltesse a központi hardver- és szoftverrendszereket, valamint a jelenlegi 158 gyűjtőállomáson legalább 2 ezer kerékpár elhelyezésére biztosítania kell a dokkolás és a lezárás helyét, továbbá kiegészítő feladatként 60 főt oktatnia is kell.

Az tehet ajánlatot október 15-i határidőig, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közösségi kerékpáros közlekedési rendszer üzemeltetéséből legalább nettó 800 millió forint árbevétele származott.

A Bubi évente százmilliós veszteséget termel az egyébként is masszívan veszteséges Budapesti Közlekedési Központnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Vállalkozás

Eljárt felette az idő, a BKK átalakítja a Bubit

Új működési modellt dolgoz ki a BKK a közbringarendszeréhez, a Bubihoz, amellyel komoly problémák vannak azon túl is, hogy százmilliós veszteséget termel évente. A rendszer indulása óta élő üzemeltetési szerződés novemberben lejár, csak egy évre hosszabbítják meg a T-Systemsszel és a Csepellel.

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés

Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés