szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A válaszadók háromnegyede szerint tiszta és biztonságos hely a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, csak nagyon rossz a megközelítése.

Ugyan a járvány és a válság miatt egyre kevesebb utas fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az embereknek mégis jó a véleményük a reptérről. A Budapest Airport arról adott ki közleményt:

a GfK Hungária felmérése szerint a magyarok többsége megbízható, modern, jól szervezett, folyamatosan fejlődő helynek látja a repülőteret.

A reprezentatív felmérés válaszadóinak háromnegyede szerint tiszta és biztonságos helyről van szó, ahol könnyű eligazodni, és közel ennyien mondták azt, hogy a személyzet segítőkész, kedves és hozzáértő.

©

A legtöbben problémaként a rossz megközelíthetőséget említették: nincs közvetlen kötött pályás közlekedési lehetőség, a gyorsforgalmi út pedig rossz minőségű.

A kormány nem egészen így látja a helyzetet, Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára tavaly az AIRportalnak küldött egy levelet, amelyben a szörnyű állapotokra panaszkodott.

Arról, hogy milyen a kormány és a reptér kapcsolata, itt írtunk bővebben:

Bárki venné is meg a ferihegyi repteret, árengedményt nem adnak rá

"A Budapest Airportnak nincs tudomása arról, hogy a vállalatcsoport tulajdonosai vételi ajánlatot kaptak volna, és arról sem, hogy a tulajdonosoknak szándékukban állna eladni a repülőteret üzemeltető cégcsoportot. A tulajdonosaink hosszú távra elkötelezett befektetők, akiknek a Budapest Airport menedzsmentjéhez hasonlóan meggyőződése, hogy a repülőtér további növekedésre számíthat a jövőben."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Népszava: Kimarad a szociális dolgozók egy jelentős része a tesztelésből

Népszava: Kimarad a szociális dolgozók egy jelentős része a tesztelésből

Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek

Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek