szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az szinte teljesen biztos, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérően csak a következő egy év minimálbéréről lehet tárgyalni, de még erről is "soha nem tapasztalt nehézségű" egyeztetéseket várnak a tárgyalófelek.

A járvány miatt szinte biztos, hogy csak a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum összegéről tárgyalnak az idén a szociális partnerek, több évről szóló megállapodás nem várható. A szakszervezetek és a munkáltatói képviseletek is óvatosak, konkrét javaslat egyelőre nincs – írta a Magyar Nemzet.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerdán jelentette be, hogy megkezdődtek a kormány, a munkaadói szervezetek és a szakszervezetek tárgyalásai a 2021-es minimálbér összegéről. A kormány célja az, hogy a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseletek állapodjanak meg a kötelező legkisebb bérek jövő évi mértékéről – tették hozzá.

A Liga Szakszervetek elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: egyelőre nem hangzottak el konkrét számok. Kritikus időszak előtt állunk, ezért elhúzódó, talán eddig még sohasem tapasztalt nehézségű tárgyalások után születhet döntés a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegéről – tette hozzá.

Abban már most egyetértés van, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérően csak 2021-re szülessen megállapodás. Az azonban felvetődött, hogy már most alakítsanak ki egy keretet, amelyben szabályozzák, mi alapján számolják ki a következő években a minimálbéreket – mondta a szakszervezeti vezető.

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét