szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

El kell törölni a kisadózó vállalkozások tételes adójának új szabályait, mert túl sok ártatlan vállalkozóra vonatkozna az a rész, amely elvileg a trükközők kiszűrésére szolgálna - jelezte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Ráadásul szerintük Parragh László szabálytalan volt, amikor kamarai egyeztetés nélkül kérte a kormánytól az új szabályozást.

Töröljék el a „katásokat aránytalanul sújtó büntetőadót” – erre kérte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a kormányt és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát. Nagy Elek, a BKIK elnöke levelet írt Parragh Lászlónak, az MKIK első emberének, mert szerinte Parragh megsértette a kamara alapszabályát, amikor egyeztetés nélkül tett javaslatot a kormánynak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még júniusban jelentette be, hogy 2021-től változnak a kisadózó vállalkozások tételes adózásának szabályai, 40 százalék adót kell fizetni az ugyanazon felek között, évi 3 millió forintot meghaladó számlák után. Törvényjavaslatot természetesen egyetlen kamarai elnök sem írhat, de azzal Parragh László maga büszkélkedett el a hvg.hu-nak, hogy a kormány kis híján szó szerint vette át az ő javaslatát.

Az ötletgazdák szerint ezzel csökkenhet a cégek közötti versenyhátrány és felszámolhatják a munkaviszonynak álcázott foglalkoztatást. A BKIK viszont úgy látja: sok kisvállalkozó önhibáján kívül kerül az egy megrendelőtől származó 3 millió forint feletti 40 százalékos különadó hatálya alá. Ráadásul a szabály kijátszható, a BKIK szerint „egyes könyvelőirodák már szakosodnak, hogyan osszák szét az ügyfeleik bevételeit az általuk könyvelt cégek között”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos Törőcsik András, az Újpest legendája

Koronavírusos Törőcsik András, az Újpest legendája

Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben

Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben