szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2020-as év nagy nyomás alá helyezte az IKEA teljes működését.

A koronavírus-járvány miatti nehézségek ellenére az IKEA magyarországi árbevétele 8,5 százalékkal, 98 milliárd forintra nőtt a vállalat pénzügyi évében (szeptembertől augusztus végéig tartó időszakban) az előző évihez képest – mondta az üzlethálózat regionális kereskedelmi vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Mounia El Hilali kiemelte, hogy a járvány érezhető átalakulást hozott a vásárlói szokásokban, az online vásárlások erősödése miatt a vállalat magyarországi e-kereskedelmének forgalma az előző évhez képest megduplázódott. Mint mondta, ez a növekedés erős nyomást is jelentett az üzletmenetben, ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy több munkavállalót foglalkoztassanak Magyarországon. A 2020-as pénzügyi évben 13 százalékkal nőtt a vállalat dolgozóinak száma, a pénzügyi év végén 1557 munkavállalót alkalmaztak.

2020 ezzel együtt több nehézséget is okozott a cégnek, ezekről Federica Barbesa regionális értékesítési vezető beszélt a G7-nek. Barbesa a portál kérdésére elismerte, a tavalyi év valóban nagy nyomás alá helyezte az IKEA teljes működését, beleértve a kiskereskedelmi részt és az egész ellátási láncot. Mint mondta, a járvány az árucikkek gyártását, illetve “üzletekben való elérhetőségét is érinti”, és még beletelik néhány hónapba, mire a helyzetet rendezni tudják. "Nem vagyunk boldogok ettől, tudjuk, hogy ez felforgatja a vásárlók terveit, de azt mondhatom, hogy tényleg a legfontosabb napirendi pont nálunk" – fogalmazott Federica Barbesa.

A megnövekedett kereslet miatt az ügyfélszolgálatosokon is óriási nyomás van, de az értékesítési vezető szerint folyamatosan dolgoznak a megoldáson.

A következő három évben az IKEA csaknem 21 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon, ennek keretében egyebek mellett fejlesztik az online megrendelések feldolgozását optimalizáló logisztikai és megrendelés-teljesítési műveleteket, illetve három újabb átvételi pontot alakítanak ki az ország középső, délnyugati és keleti részen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Zhvg

Erdőt vett az IKEA

A svéd bútorlánc fenntartható fakitermelést folytat a területein, de vannak, amelyek szabadon látogathatóak.

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

A romlottság és a tisztaság poétája – 200 éve született Charles Baudelaire

A romlottság és a tisztaság poétája – 200 éve született Charles Baudelaire

Ezért panaszkodhat Karácsony meg Fekete-Győr: Magyarországon is tesztelheti a Facebook a politikacsökkentést [frissítve]

Ezért panaszkodhat Karácsony meg Fekete-Győr: Magyarországon is tesztelheti a Facebook a politikacsökkentést [frissítve]