szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vállalatnál március 1-től minimum 250.000 forint az alapbér. Az alku része egy 4 milliárd forint értékű szociális csomag is.

Megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete.

A Tesco azt közölte pénteken: átlagosan 5,5 százalékkal emeli az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérét, illetve kiegészíti azt 4 milliárd forint értékben egy juttatási csomaggal.

A megállapodás eredményeként a vállalat március 1-étől minimum bruttó 250.000 forint alapbéren foglalkoztatja alkalmazottjait, viszont átlagos műszakpótlékkal és túlórával, a 16 ezer forint cafetériával, valamint az úgynevezett lokációs pótlékkal Budapesten több mint bruttó 320 ezer forintot lehet keresni (az utolsó tétel nélkül nagyjából bruttó 300 ezret.)

A cég a családosoknak további kedvezményeket ad.

Az, hogy már a tárgyalások második fordulójában meg tudtunk állapodni a szakszervezetekkel azt jelzi, hogy a Tesco ajánlata találkozott az általuk megfogalmazott béremelési alapelvekkel is

– mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Zrt. ügyvezető igazgatója. A két szakszervezeti vezető is hasonlóan nyilatkozott.

A bérfejlesztés 5,5 százalékos átlagos mértéke meghaladja az inflációt, ami a KSH szerint átlag 2,7 százalékos tavaly januárhoz képest. Sok termék ára – így az élelmiszereké – ugyanakkor ennél jóval nagyobb mértékben emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!