szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rekordot döntött a gyógyszeripari cég éves bevétele.

„Nehéz körülmények között nagyon jó üzleti eredményeket produkáltunk” – összegzi Orbán Gábor vezérigazgató a Richter 2020 negyedik negyedéves gyorsjelentését.

A bevétel az év utolsó három hónapjában meghaladta a 150 milliárd forintot, az adózott eredmény a 21 milliárdot. Ami a bevételt illeti, az 8,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, a harmadik negyedévhez viszonyítva pedig 9,2 százalékost. Az adózott eredmény az előző év azonos időszakához és az előző negyedévhez képest sem tudott emelkedni.

A teljes 2020-as évet tekintve rekordot döntött a Richter bevétele, megközelítette az 567 milliárd forintot, ez csaknem 12 százalékkal magasabb az előző évinél.

Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a Richter 2020-ban, a nehezített körülmények ellenére is teljesítette küldetését: elérhető árú és magas minőségű készítményeiket tavaly is megfelelő mennyiségben tudták biztosítani szerte a világon.

A jelentés szerint a gyógyszergyártási szegmens 2020-as árbevétele Magyarországon 41,086 milliárd forint lett, ami forintban 3,2 százalékos éves növekedés. Magyarországon a teljes gyógyszerpiac növekedése 7,3 százalékos volt, a Richter-termékek kiskereskedelmi forgalma 1 százalékkal emelkedett a rendelkezésre álló adatok alapján. A Richter a magyarországi piaci szereplők rangsorában 4,6 százalékos részesedéssel az ötödik helyen áll. A vényköteles patikai piacot tekintve a Richter 7,3 százalékos piaci részesedéssel a második legnagyobb forgalmazó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a megújult Skoda Kodiaq, 245 lóerős RS változatban is

Itt a megújult Skoda Kodiaq, 245 lóerős RS változatban is

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni