szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Válasz Online gyűjtése szerint a Kisfaludy-program forrásaiból Mészáros Lőrinc hotellánca szakította a legnagyobbat.

Rendszerezte azokat a listákat a Válasz Online, amelyen a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében támogatást elnyert magán- és jogi személyek szerepelnek. Összesítésükből kiderül, hogy „a Guller Zoltán vezette, Rogán Antal felügyelte, Orbán Ráhel tanácsaira is nyitott” Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az elmúlt három évben

az igénylők 0,5 százalékának adták oda a rendelkezésre álló 300 milliárd állami pénz bő kétharmadát.

A lap közel 16 ezer magán- és jogi személyhez tartozó adatokat nézett át és állította őket sorba a szerint, hogy mekkora összeghez jutottak hozzá az MTÜ-n keresztül. Mint írták, ennek alapján olyan intézmény képe rajzolódik ki, amelynek célja a NER-bizalmasok, bennfentes tanácsadók sokmilliárdos dotálása.

A listájuk élére a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. került. A szállodalánc, amely mostanában gigantikus felújításokba kezd, a Válasz Online szerint 23 jogcímen összesen 18 milliárd 13 millió 435 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapott vidéki hotelfejlesztésre.

Az öt legnagyobb nyertes között szerepel még a Dreamland Holding Zrt. (14,33 milliárd), Debrecen városa (11,1), CDHT Hotel Projekt Kft. (8,63), amely mögött Garancsi István, a Mol Fehérvár FC tulajdonosa, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója áll, valamint a Club Aliga-projekt (8,35).

Kormánypárti települések 32 milliárdot, ellenzékiek csak 68 milliót kaptak a Turisztikai Ügynökségtől tavaly

Bár 470-szeres a különbség a fideszes és ellenzéki vezetésű települések támogatása között, a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint nem a pártállásuk alapján bírálták el a pályázókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta

200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta