Több tucat budapesti utasát Londonban hagyta a Wizz Air

Több tucat budapesti utasát Londonban hagyta a Wizz Air

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kerültek sorra a check-in pultoknál az utasok, így a repülőtéren hagyták őket.

Több utas is úgy maradt le a Wizz Air London-Luton és Budapest járatáról vasárnap esti járatáról, hogy az indulás előtt már két órával, vagy még korábban kiértek a repülőtérre.

Az Airportál cikke szerint az utasok egyszerűen nem kerültek sorra a check-in, illetve poggyászfeladó pultoknál. Az Index szerint kb 35 magyar maradt a reptéren.

A légitársaság megerősítette a Airportál információit és azt közölte, hogy belső vizsgálatuk szerint a földi kiszolgáló cég felelős a történtekért. A Wizz Air azt is hozzátette, hogy teljes felelősséget vállalnak a történtekért, ugyanakkor szerintük nagy terhet rónak rájuk a folyamatosan változó járványügyi korlátozások és annak az ellenőrzése, hogy az utasok ezeknek megfelelnek-e. "Ez a folyamat pedig számos esetben hosszas sorbanállást okozhat a beszállópultoknál" – írták.

A légitársaság közölte, hogy az érintett utasok, amennyiben igénylik, térítésmentesen átfoglalhatják a jegyüket egy másik járatra, vagy visszatérítik számukra a jegyár 100 százalékát. Ezen felül 250 eurós kompenzációban is részesülnek, amelyhez a kérelmet az oldalukon nyújthatják be.

(Képünk illusztráció)

Hozzászólások