szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járvány felpörgette a könyvforgalmat az online piactéren, egyre többen keresik az olcsóbb, használt könyveket is.

2020 májusa óta minden egyes hónapban 20-40 százalékkal több könyvet vásároltak a Vaterán, mint a járvány előtti hónapokban – írja közleményében az online piactér.

A Vatera adatai szerint az eladott köteteknek kevesebb mint 2 százaléka tankönyv vagy szótár, tehát túlnyomó többségében olvasnivalót keresnek maguknak a felhasználók, a gazdát cserélő könyvek 85 százaléka használt kötet, és csupán 15 százaléka új.

Az oldalon legtöbben papírköteteket rendelnek, méghozzá főként regényeket, történelmi, társadalomtudományi témájú műveket, illetve gyermek-, és ifjúsági irodalmat. A regények közül a nyolcvankötetes Jules Verne-kollekciókat vették meg a legdrágábban (250 ezer, illetve 200 ezer forintos áron), 150 ezer forintért talált gazdára Rejtő Jenő Albatrosz-kiadású köteteinek gyűjteménye.

Egy kicsivel olcsóbban, 120-130 ezer forintért vették meg a Jókai-összest, illetve két sci-fi kollekciót, amelyek a Star Wars, illetve a Dűne világában játszódó köteteket tartalmaztak.

A képregények is keresettek a Vaterán, ezek közül is főként a húsz-harminc évvel ezelőtti kiadványok.

A gyermekkönyvek közül a Klasszikus Walt Disney mesék sorozatában kiadott Merida, a bátor kötet a rekorder, ezért 186 ezer forintot fizettek ki, de a Szörny Egyetem történetét tartalmazó könyvért is kiadtak 144 ezer forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!