szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy korábban felvett hitelt váltott ki a BDPST Zrt. Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a jegybanki programban.

Tiborcz István ingatlancége is nagyértékű kedvezményes hitelhez jutott egy olyan programból, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hirdetett meg – írja a Direkt36.

Az MNB még tavaly áprilisban hirdette meg a kedvezményes hitelprogramját NHP Hajrá néven mikro-, kis- és középvállalkozások számára, hogy felgyorsítsa a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést, ebből a keretből jutott 3 milliárd forintos hitel a BDPST Zrt.-nek. A cikk szerint a cég a Szabadság téren található Adria-palota felújításához korábban felvett, kedvezőtlenebb kamatozású hitelét váltotta ki.

Tiborcz cégcsoportja milliárdos hasznot termel évente, a Forbes tavalyi becslése szerint ezzel a 60. legértékesebb magyar tulajdonú vállalkozás. A jogi besorolás szerint viszont még így is középvállalkozásnak minősül.

A Direkt36 szerint Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a jegybanki programban. 1,72 milliárdos kölcsönhöz jutott annak a Sájer Gábornak a vállalkozása, aki korábban Tiborcz közvilágítási pályázatokon taroló cégét, az Eliost vezette és kedvezményes feltételekkel kapott közel egymilliárdos nagyságú hitelt egy ismert pécsi szálloda felújítására Czéh-Tóth Márk, aki Tiborcz egyik közeli ismerősének az üzlettársa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!