szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az oltási program gyorsítja szektor újraindulását a légitársaság szerint.

Csak nyár végére várja a Wizz Air a légi közlekedés újraindulását – írja a Reuters. A társaság szerint az oltási program előrehaladása a kulcsfontosságú piacaikon – így Magyarországon, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban – gyorsíthatja a talpra állást.

A brit kormány ugyanakkor még nem közölte, mikor lazítják az utazási korlátozásokat, sem azt, hogy melyik országok kerülhetnek fel az alacsony kockázatú úti célokat soroló zöld listájukra. Az Easy Jet és a British Airways szerdán arról nyilatkozott a Reuters szerint, hogy május 17-re várják a nyitást.

A március 31-én záruló üzleti évre nagyjából 475 és 495 millió euró közötti veszteséget becsül a Wizz Air. A légitársaság vezérigazgatója, Váradi József korábban arról nyilatkozott, hogy legkorábban 2024-re állhat talpra a szektor.

A Wizz Air vezérigazgatója szerint legelőbb 2024-re állhat talpra a szektor

Közel háromnegyedével esett vissza a korlátozások miatt a Wizz Air utasszáma és bevétele tavaly október és december között 2019 végéhez képest, így 115,9 millió euró lett a negyedéves veszteség. Úgy számolnak, hogy még két év forgalomkiesés átvészelésére is elegendőek a tartalékaik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!