szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A profitból a Háttér Társaságot támogatja a cég.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is a sokszínűség és a befogadás fontosságára hívja fel a figyelmet az IKEA. A társaság a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi nap alkalmából szivárványos táskákkal és hangszórókkal, illetve berendezett szobákkal készül.

A cég közleményéből kiderül: a táskát 2019 óta több mint 26 országban árusítják, a bevétel egy részét pedig az egyenlőségért küzdő helyi LMBT+ szervezetnek juttatják el. A táskák eladásából származó nyereséget Magyarországon idén is a Háttér Társaság számára ajánlja fel az IKEA.

A világ legnagyobb lakberendezési üzletlánca 2019-ben szivárványos színes ceruzákkal üzent Kövér Lászlónak, a házelnök nem sokkal korábban egy fórumon többek között a pedofilokhoz hasonlította azokat a meleg párokat, amelyek gyereket fogadnának örökbe. Az IKEA egyike volt annak a több mint 40 márkának is, amelyek idén februárban csatlakoztak a Szivárványcsaládokért Alapítvány által elindított "A család az család" kampányhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!