szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyorsított eljárással folyósítja a kormány a vállalkozásoknak odaítélt támogatásokat.

15 milliárdos fejlesztési forrást kap a hazai ruha- és kreatívipar – ezt Varga Mihály jelentette be egy Facebook-videóban.

Az ágazat 100 ezer embernek ad munkát az ország minden táján. Többségében kis- és középvállalkozások jellemzik a szegmenst, amit az egyik legnagyobb exportképességű: a termékek 80 százalékát külföldön értékesítik.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív (Ginop), és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív program (Vekop) nyújtotta 15 milliárdos fejlesztési forrásból körülbelül 300 hazai vállalkozást tudnak támogatni, nagyságrendileg 5 és 150 milliós összeggel, amit gyorsított eljárásban fognak folyósítani.

A támogatásból:

  • új eszközöket tudnak vásárolni, és
  • bővíthetik a kapacitásaikat.

Korábban 2020 októberében jelentett be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egy 10 milliárdos támogatást, szintén a hazai ruha- és kreatívipari vállalkozásnak, hogy segítsék a járvány utáni talpra állást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!