Öten lennének színidirektorok Székesfehérváron

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Öten pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára. A július 22-i határidőig beérkezett pályázatokat augusztusban szakmai előkészítő bizottság értékeli, majd meghallgatják a jelentkezőket. A város közgyűlése szeptemberben dönt az új vezetőről.

Az igazgatói posztra pályázott Frigyesi András, a budapesti Deutsches Theater vezetője, Kuna Károly színművész, Quintus Konrád színművész, a Vörösmarty Színház igazgatóhelyettese, aki május 13-tól irányítja a teátrum munkáját, továbbá Surányi András író, rendező és Szűcs Gábor színművész, a Vörösmarty Színház korábbi művészeti igazgatója - közölte az önkormányzati kommunikációs központ.

A pályázatokat elbíráló szakmai bizottságnak kilenc tagja van. Tagjait a székesfehérvári városi közgyűlés, a Vörösmarty Színház, az Előadó-művészeti Tanács, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium delegálja, valamint részt vesz a testület munkájában egy szakszervezeti képviselő is.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói pályázatát azután írták ki, hogy a város közgyűlése április 27-i hatállyal megszüntette a teátrumot addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. Az új színidirektor megválasztásáig a város közgyűlésének döntése értelmében Quintus Konrád irányítja a színház munkáját.