Újabb fotók kerültek elő az ágyban heverő John Lennonról és Yoko Onóról

Újabb fotók kerültek elő az ágyban heverő John Lennonról és Yoko Onóról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

John Lennon és Yoko Ono nyilvánosság előtt zajló kapcsolata nap mint nap izgalmas témát kínált a bulvársajtónak a hatvanas évek végétől egészen Lennon 1980-ban bekövetkezett haláláig. A furcsa párról nemrégiben előkerült néhány, eddig nem látott fotó, mely a legendás „egy ágyban…” a békéért sorozat idején készült, amikor a pár a vietnami háború ellen tiltakozott.

Egy fiatal, 20 éves fotós, Stephen Sammons is jelen volt, amikor 1969-ben a montreali Queen Elizabeth Hotelben elkészült John Lennon és Yoko Ono híres fotósorozata, az „egy ágyban…” a békéért, tiltakozásul a vietnami háború ellen - írta internetes oldalán a Time magazin. Az akció korábbi performanszuk - amszterdami nászútjuk - megismétlése volt.

Sammons úgy emlékezett vissza a montreali kalandra, mint egy családias eseményre. Mint mondta, érdekes volt látni, hogy Lennonék hotelszobájában, több tucat újságíró és barát gyűrűjében Lennon és Yoko gyakorlatilag egész nap ki sem kelt az ágyból. Néha csatlakozott hozzájuk egy-egy barát, családtag. Lennon ekkor, mindössze 15 perc alatt összedobta, sőt el is énekelték a Give Peace a Chance című háborúellenes nótát, ami azóta is a különféle békemozgalmak kedvelt indulója. A performanszról nemrég előkerült, eddig nem publikált fotókat internetes oldalán a Time közölte.