Újra filmet rendez Tommy Lee Jones

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ismét rendezői székbe ül Tommy Lee Jones: a színész pár évvel ezelőtt egyszer már kamerák mögé állt, és nagy sikert aratott a Melquiades Estrada három temetése című filmmel.

Az Oscar-díjas amerikai művész ezúttal egy XIX. század második felében Arkansas államban játszódó alkotást rendez The Homesman címmel. Tommy Lee Jones a spanyolországi San Sebastiánban zajló rangos filmfesztiválon beszélt új filmtervéről.

Az Egyesült Államok kormánya 1862-ben fogadta el az első olyan törvényt - Homestead Act -, amely kimondta, hogy az ország "legvadabb" területeit birtokba vevő és két éven át ottmaradó emberek automatikusan az adott föld tulajdonosaivá válnak. "Rengetegen akartak letelepedni, de sokaknak nem sikerült, és sokan elmondhatatlan dolgokat vészeltek át a túlélésért. Engem nagyon érdekel ez a történet, különösen az, hogy a nők hogyan élték meg" - mondta Tommy Lee Jones.

A színész azonban olyannyira elfoglalt, hogy a forgatás valószínűleg csak 2015 márciusában kezdődik meg. A szereposztásról egyelőre nem beszélt.