Die Ärzte, Parov Stelar - újabb nevek az idei Szigetről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei Sziget talán legnagyobb durranásának ígérkező Blur koncert bejelentése után megérkeztek az első nevek a fesztivál egyéb színpadainak kínálatából is.

A Sziget háza tájáról érkező legfrissebb hírek elsősorban az A38 és az Aréna party-felhozatalát érintik. Az Aréna idei sztárjai között van a szabadkötésű techno és a mindig friss-energikus electro műfajok metszéspontján elhelyezkedő Boys Noize.

A formabontó remixeiről ismert Nicky Romero eddigi rövid, de annál tartalmasabb pályafutása során fellépett a világ legrangosabb szórakozóhelyein és leglátogatottabb elektronikus zenei fesztiváljain. Most a Szigertre készül. Szintén a fesztivál felé veszi az irányt augusztusban az elektronikus hip-hop német származású sikercsapata, a Deichkind.

Idén mindössze két fellépést vállalt Magyarországon a hazai fesztiválközönség egyik kedvenc zenekara, a Parov Stelar Band. Július elején a VOLT-on, augusztusban pedig a Szigeten zenél Marcus Füreder ellenállhatatlan zenekara, az electro swing feltalálói.  

A Szigetre várják az egyik legnagyobb múltra visszatekintő spanyol techno óriást, hazájának legnagyobb DJ-jét, Oscar Mulerot. A február közepén megjelenő Every Weekenddel érkezik az A38-ra az elektronikus zene legfiatalabb híveinek körében évek óta töretlenül népszerű grimcore-kollektíva, a Hadouken.

Az A38 színpadán lép majd fel a hagyományos, régi vágású, ha kell keményvonalas, lendületes és feszes tempójú, vagy ha a hangulat úgy diktálja, átszellemült, érzelmes rockot játszó Triggerfinger. Dinamikus, zúzós, friss és minden mesterséges adalékanyagtól mentes, nyers háttérenergiák jelenlétéről árulkodó penge gitárrockban utazik a The Bots, szintúgy az idei Sziget A38 színpadán.

A közönség kívánságára a Nagyszínpadon ismét fellép a Die Ärzte. Szintén visszatapsolta a nagyérdemű a nagyszínpadra egy hangulatos késő délutáni időpontra a német Seeed zenekart. A reggae-dancehall-kollektíva a régióban egyértelműen a műfaj legismertebb és legkedveltebb képviselője.

A visszatérő vendégek mellett egy igazán friss és izgalmas előadó is debütál a Sziget nagyszínpadán. Egy még napsütötte koncerten mutatkozik be a Harlemben felcseperedett ifjú tehetség, Azealia Banks, aki a „BBC Sound of 2012” megmérettetésén harmadik helyezett volt, majd a NME Awards-on elnyerte a Philip Hall Radar Award-ot, a Billboard Awards díjátadón pedig a New Style Icon címet hozta el.