Kreatív: Új híroldalt indít Uj Péter, az Index volt főszerkesztője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hamarosan új híroldalt indít az Index egykori főszerkesztője, Uj Péter. Az anyagi hátteret főleg magánbefektetők segítségével teremtette meg – írja a Kreatív Online.

A Kreatív Online értesülései szerint rövid időn belül új híroldalt indít Uj Péter, az Index egykori főszerkesztője. Uj Péter a lapnak megerősítette a hírt. A lap címét egyelőre nem akarta elárulni, de elmondta: nem hagyományos hírszájtról lesz szó, hanem egy "korszerűbb, rugalmasabb, hatékonyabb hírlap-reinkarnációról".

"Nem akarjuk ugyanúgy lenyomni ugyanazt a nyolcvan hírt, amit ma legalább tucatnyi híroldal kötelességszerűen csinál" – mondta. Mindez kiegészül majd lazábban kapcsolódó közösségi jellegű tartalmakkal.

A lap anyagi hátterét egyelőre magánbefektetők biztosítják. "Úgynevezett FFF-pénzről van szó. Gyönyörű betűszó, most tanultam: Friends, Family, Fools. Klasszikus startup-befektetői forma egyébként" – fejtette ki.

A leendő munkatársakról Uj Péter egyelőre nem kívánt nyilatkozni, csak annyit közölt, hogy több szerkesztőségből – többek között az Indexből – toboroz embereket. Az Index őt váltó főszerkesztőjének, Mészáros Zsófinak múlt pénteki lemondása Uj Péter szerint nincs összefüggésben az új híroldal indulásával, ő úgy tudja, Mészáros Zsófi a közeljövőben nem fog a médiában dolgozni.

Uj Péter 1999-ben az Index egyik alapítója volt, és 2000 február óta vezette a szerkesztőséget 2011-es, közös megegyezéssel történő távozásáig. Tavaly november óta az Origo átalakításában segédkezik.