Gyöngyöző testrészek, bizsergő hattyúk – startol a Balaton Sound

Gyöngyöző testrészek, bizsergő hattyúk – startol a Balaton Sound

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
cz.t.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Holnap indul a sorban hetedik Balaton Sound. A gyöngyöző testrészek és dübörgő elektronika szezonális fellegvárában idén olyan nevek teszik tiszteletüket, mint Steve Aoki, a Crytal Castles, Avicii, a Wu-Tang Clan vagy az egyre diszkrétebb fényű Prodigy.

Zamárdi nyaralóövezete, illetve a lokális drog-és testfénydílerek július 11-14. között, alig pár nap alatt egy extra szezonnyi vakációs profitot termelnek be, hála az idén is teltházasnak ígérkező elektronikus zenei fesztiválnak. A hagyományos fesztiválközönség helyett sokkal inkább az urbánus diszkónemzedék őz lábú s lelkű, esetleg pumpált nagyvadjait kiszolgáló zenés-táncos rendezvény ideje alatt nincs üres nyaraló, de még egy két hálószobás nomád sátornak is alig-alig akad hely.

Persze a Balaton-parti nádas a kamaszkori traumákon túl önmagában nehezen köti le az embert, ellenben a ominózus miliőbe ágyazott mélynyomóktól még a túlpart legutolsó hattyúja is bizseregni kezd majd.

©

A közvélemény szerint persze Balaton Sound belépőt alapvetően csak kétféle embertípus helyezhet a május végi, enyhén barnuló karácsonyfája alá: aki hosszú távú, kiegyensúlyozott, monogám párkacsolatra vágyik, valamint akit lázbahoz egy négynapos, szintetikus drogmámor, illetve a vele járó instant amnézia lehetősége.

És habár ez tökéletesen alaptalan feltételezés, az idény legtöbb fehér kanapéját itt felvonultató szervezők azért mindent megtesznek, hogy a fenti programokhoz a lehető legmegfelelőbb háttérzenét biztosítsák: a Balaton Sound idei felvonásában Magyarországra érkezik a hírhedt house-gróf, Steve Aoki, többek között fellép az ipari liftslágergyártásban utazó skót Calvin Harris, a szentimentalizmus fogalmát kimerítő Crystal Castles, a svéd Dj-producer, Avicii és a New York-i kortárs hiphop nagykövetei, a Wu-Tang Clan is.

Természetesen az  Irie Maffia-tengelyen pörgő hazai fellépők mellett a magyar terepen már fájdalmasan otthonosan mozgó Prodigy sem maradhatott ki a listából. Hogy ez pontosan miként is pozicionálja a fesztivált, vitatható, ám a felhozatal aprószemű milyensége úgyis csak az otthonmaradottakat fogja érdemben foglalkoztatni.