Hihetetlenül dögös nők – hatvan körül is

Hihetetlenül dögös nők – hatvan körül is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába számítják a nők korát Hollywoodban úgy, mint a kutyákét, azért vannak, akik hatvanéves korukban is tündökölnek. Íme, a dögös hatvanasok galériája.

Felhördültek jó páran, amikor Miss Marple szerepére 2011-ben az akkor 38 éves Jennifer Garnert kérték fel. De nem újkeletű a hollywoodi időszámítás: a legendás Diploma előtt című 1967-es filmben Mrs. Robinsont a forgatókönyv szerint 27 éves Katharine anyját, az akkor 36 éves Anne Bancroft testesítette meg (a színésznő 2005-ben, 74 évesen hunyt el). A Telegraph újságírója szerint az álomgyárban úgy számít a nők életkora, mint a kutyáké, míg a férfiakra pont az ellentettje igaz. Jack Nicholson, Sean Connery hetven év fölött is játszhat ötvenes karaktereket, lehet attraktív, tombolhat benne a tesztoszteron, megkaphatja a legvonzóbb partnereket.

Susan Sarandon
©

Ehhez képest az ötven felett már az egykori szupermodellek sem nagyon tudnak labdába rúgni. Pedig nemrégiben megmutattuk, milyen hihetetlenül dögösek az ötven körüli nők is, most utánanéztünk, hogy tartják magukat a hatvanasok. Susan Sarandon 66 évesen például jobban néz ki, mint fiatalkorában, de René Russo (59) és Sigourney Weaver (63) is irigylésreméltó fizikummal rendelkezik. Utóbbi két éve például kapott egy Mrs. Robinson-szerű szerepet is a Céges buli című filmben, és azt nyilatkozta, hogy igenis létezik szexuális aktivitás a nőknél ebben a korban is.

Grace Jones
©

Lauren Hutton Playboy-nyusziként kezdte, és még 61 évesen is meztelenül fotózkodott a Big magazinnak 2005-ben. Azóta jó pár év eltelt, de még mindig nem panaszkodhat. Twiggy (63) nagy csillagszemeivel hódított a hetvenes években, negyven évvel később még mindig gyönyörűek, csak a szarkalábak szaporodtak meg körülöttük. Christie Brinkley pedig a Sport Illustrated üdvöskéje volt, de 500-szor szerepelt magazinok címlapján, 2005-ben pedig az SI 40. évfordulója alkalmából beválasztották a hírességeik csarnokába.

Christie Brinkley
©

A jamaicai származású, botrányos kitárulkozásáról híres, Grace Jones 65 éves nimfateste még mindig makulátlan, és a Csokoládéban megismert svéd Lena Olin (59) is kap még dögös szerepeket, hiába ünnepli a hatodik x-et pár hónap múlva.

A következő részben a hetven körülieket mustráljuk, de lesz még dögös nyolcvanas galéria is a hvg.hu-n.