Most kiderül, mennyire pikáns a magyar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Dekameron örökaktuális társadalomkritikájához tér vissza Molnár Csaba legújabb táncelőadása, mely kissé túlfűtve állít görbe tükröt 2014 Magyarországa elé.

Pestis sújtotta vidék anekdotáin keresztül mutatja be a jelen Magyaroszágát Molnár Csaba Dekameronja, mely még szerkezetében is igyekszik Boccaccio eredetijéhez idomulni. A Budapesti Tánciskolában, illetve a brüsszeli P.A.R.T.S.-on végzett koreográfusra saját bevallása szerint nagy hatással volt a Dekameron novellafüzérjeit átható keserédes életszemlélet, mely szinte magától csúszott rá a kismagyar valóságra.

Molnár a darab kapcsán a Magyar Narancsnak úgy nyilatkozott, „Boccaccio könnyed hangvételben, novellákon keresztül mutatja be kora társadalmát és annak problémáit. Ezt az egyszerűséget szeretném valahogy megfogni, és bemutatni azt a környezetet, társadalmat, amiben élek, ami felemel, de gyakran le is nyom". Az irónián túl nem elhanyagolható erotikus töltetettel is bíró, erkölcsi-és vallási tabukat feszegető kortárs táncdarab bemutatóit május 9-én és 10-én tartják a budapesti Trafóban.