A Google online filmkölcsönzőt nyitott Magyarországon

A Google online filmkölcsönzőt nyitott Magyarországon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google online áruháza is beszállt az internetes filmkölcsönzők hazai piacára. A szolgáltatás kínálata egyelőre még szűkös, de ez még a későbbiekbek bővülhet. A kikölcsönzött vagy letöltött filmeket táblagépen, mobilon és számítógépen is nézhetjük.

Immáron Magyarországról is elérhető a Google online filmkölcsönző szolgáltatása, a Google Play Film. "A Google Play áruházban vannak friss filmek és nagy klasszikusok, amelyeket kölcsönzés vagy vásárlás után éppúgy meg lehet nézni egy androidos tableten, mint egy okostelefonon vagy egy asztali számítógépen, laptopon. Ha valaki például a számítógépén kezd bele egy filmbe, de valamiért abba kell hagynia, akkor bármikor folytathajta akár a táblagépén is, onnan, ahol a filmet leállította" – jellemezte a szolgáltatást Szelei Szabolcs, a Google Play marketingvezetője.

A most elérhető kínálatban olyan filmeket találhatunk, mint a Godzilla, a A sötét lovag vagy a nyáron az itthoni mozikban is futó Csillagainkban a hiba. Egyelőre azonban még nem mindegyik filmhez érhető el magyar felirat, így a mostani kínálat főleg az angolul értőknek kedvez, de ez a jövőben még változhat. A Play Film nem csak az androidos eszközökön használható, mivel a kikölcsönzött vagy megvásárolt filmeket  iOS-es készülékeken, illetve asztali számítógépen vagy laptopon is élvezhetőek.

A kiválasztott filmet internet nélkül is megnézhetjük később, ebben az esetben a kipécézett alkotást le kell tölteni a gépre, ez a megoldás azonban nyilván jóval drágább, mint a kölcsönzés. Utóbbi esetében már pár száz és ezer forint közötti összegért juthatunk hozzá a filmhez – igaz csak online módban.

A nemzetközi és magyar online filmkölcsönzési, stream-lehetőségekről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.