Lovas István beharangozta, de nem lesz magyar adása az orosz állami hírtévének

Lovas István beharangozta, de nem lesz magyar adása az orosz állami hírtévének

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RT-nél nem tudnak arról, amit a jobboldali publicista Facebook-oldalán bejelentett. Bár Lovas István levelet is írt ez ügyben Putyinnak, nem indít magyar nyelvű adást az orosz állami hírtelevízió.

A Facebookon jelentette be Lovas István, a Magyar Nemzet és a Demokrata korábbi munkatársa, hogy elindul az RT (Russia Today) orosz hírtelevízió magyar nyelvű adása.

Lovas István, akit jelenleg az Ekho TV foglalkoztat, levelet is írt az ügy érdekében Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amelyben egyebek mellett azzal érvelt, hogy a Euronews magyar nyelvű adása túlságosan balliberális, és szükség van egy tárgyilagos ellensúlyra.

©

Lovas követői javarészt üdvözölték a hírt, egyikük úgy fogalmazott:  "Végre egy tiszta hang is lesz a magyar médiakatyvaszban! Még ha nem is lenne jobb, mint a többi, de a sokoldalú tájékoztatás elve, hogy hallgattassék meg a másik fél is!"

Az Index azonban felhívta az RT sajtóosztályát, ahol azt mondták, nem hallottak róla, hogy magyar adás indulna az orosz állami hírcsatornánál. Szerintük nincs ilyen terv. A cáfolatról később szöveges közleményt is kiadnak – közölték.