Nagyon megszorult Sickratman, anyagi segítséget kért

Nagyon megszorult Sickratman, anyagi segítséget kért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A magyar pop-rap művész hónapok óta csak kevés fellépési lehetőséget kapott, de a fizetsége is messze elmaradt attól, hogy eltartsa magát és két gyermekét, ezért a rajongóihoz fordult támogatásért.

A Bëlga egykori alapító tagja sok szép évet köszönhet a zenélésnek, de vélhetően ebbe nem az eltelt időszak fog beletartozni. "Egyebet nem tehetek, minthogy kiírom ide a szégyenemet és a számlaszámomat" – írja a zenész, aki anyagi gondokkal küzd ugyanis csak kevés fellépése volt a téli időszakban, ráadásul a kapott fizetése is jócskán elmaradt attól, amiből meg tudott volna élni. Januárban 69 ezer forintot keresett, azonban ebből lejön a Dürerben tartott fellépésén "keresett" 42 ezer forint, amiből az est végére csak 2 ezer maradt. Februárban még itt sem tart, 22 ezer forintot kapott koncertjeiért, és további 10 ezret kereshet még.

©

Mint írja, próbált munkát találni a zenélés mellett, de nem járt sikerrel, ha mégis akadt valami, "abban se volt köszönet" – tette hozzá.

"Napok óta 165 forintom van."

– írja a Sickratman. Megpróbált énektanárként is keresni, azonban ahogy nehezedett a tananyag, a tanítványai fokozatosan felhagytak az órákkal, így végül veszteséggel kellett abbahagynia a tanítást is. Fellépésein túl szerepel különleges színházi darabokban, operaművet is jegyez, írásai is többet forognak, de mindezek ellenére keresete messze elmarad minden várakozásától. "Valami baj kell, hogy legyen velem" – írja már-már beletörődően, de végig közvetlen stílusban.

Mindenesetre, ha van fölösleges pénzed, utalhatnál belőle. Ételre gyűjtök. Igen, ennek az a neve, hogy koldulás. Ülök egy kalap mögött, produkálom magam, és várok. És egy kicsit azért fáj a fölöslegességem, vagy az, hogy mindössze különleges lehetek, de sikeres semmiképp.

HELYZETJELENTÉSEgyebet nem tehetek, minthogy kiírom ide a szégyenemet és a számlaszámomat.11773102-00489360külfö...

Posted by Sickratman hivatalos on Thursday, February 25, 2016
Hozzászólások