Végre forog a Gotti családról szóló film John Travoltával

Végre forog a Gotti családról szóló film John Travoltával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem ötévnyi előkészület, többszöri rendező- és szereplőváltás után megkezdődött a hírhedt maffiacsaládról szóló film forgatása. A Kevin Connolly rendezte moziban John Travolta alakítja a néhai John Gottit, míg felesége, Kelly Preston a maffiafőnök nejét, Victoriát játssza.

A The Life And Death Of John Gotti (John Gotti élete és halála) című filmet az Ohio állambeli Cincinnatiban forgatják, és a Lionsgate tervei szerint 2017-ben mutatják be. A 62 éves Travolta a második Al Caponeként is emlegetett idősebb John Gottit alakítja a filmben.

Stacy Keach a hírhedt maffiózót, Neil Dellacrocét, Gotti egykori mentorát formálja meg. Az Emmy-győztes Pruitt Taylor pedig Vince Gotti közeli barátját, Angelo Ruggierót játssza. A 2014-es Rendíthetetlen című életrajzi drámában szerepelt Spencer Lofranco alakítja ifjabb John Gottit.

A gengszterdráma előkészületei 2011 óta folynak. Korábban Lindsay Lohan, Al Pacino és Joe Pesci neve is felmerült a filmmel kapcsolatban, Kevin Connolly pedig Nick Cassavetes és Barry Levinson után került a rendezői székbe.

A forgatás megkezdését a forgatókönyvvel és a finanszírozással kapcsolatos problémák hátráltatták. A Gotti család három nemzedékének történetéről szóló film egyebek között a maffiafőnök és fia kapcsolatát is bemutatja.

John J. Gotti - akit csak Teflon Don néven emlegettek, mivel igen ügyesen siklott ki számos alkalommal az igazságszolgáltatás kezéből - végül 2002-ben mégis egy börtönben hunyt el gégerákban. A maffiózót életfogytiglanra ítélték gyilkosságért, zsarolásért és adócsalásért.

Örökébe lépő fia 2004 és 2009 között négy, zsarolás miatt indult bűnvádi eljárást is megúszott. Az ifjabb John Gotti tanácsadóként vesz részt a film munkálataiban.

Hozzászólások