Mostantól akár össze is állhat az eredeti Smashing Pumpkins

Mostantól akár össze is állhat az eredeti Smashing Pumpkins

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kilencvenes évek egyik legfontosabb zenekarának vezetője, Billy Corgan újra beszélő viszonyban van az összes régi taggal, de azt mondja, nem siettet semmit.

A Smashing Pumpkins klasszikus felállásának dobosa, Jimmy Chamberlin – aki korábban kétszer is távozott a zenekarból - jelenleg is tagja az együttesnek, az egykori gitáros, James Iha a zenekar legutóbbi turnéján többször is fellépett Corgannel, míg a legfrissebb fejlemény az, hogy az 1999-ben kilépett basszusgitáros, D’Arcy Wretzky 17 év után újra szóba állt a zenekarvezetővel.

Természetesen azonnal beindultak a találgatások, hogy az eredeti Smashing Pumpkins összeáll majd és turnéra indul, Corgan azonban, bár nem zárja ki a lehetőséget, visszafogottabb: „Még nem tartunk ott, és ez azt hiszem, jó dolog. Nem siettetünk semmit, néhány dolgot helyre kell tennünk egymás között, látnunk, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a helyzetben, ha ezek a lehetőségek léteznek egyáltalán.”, nyilatkozta a gitáros-énekes.

A Smashing Pumpkins 1988 és 2000 között működött, majd 2006-ban indult újra, azóta változó felállásokban zenél. Az eredeti felállás 1999-ig létezett és négy albumot készített (Gish, 1991; Siamese Dream, 1993; Mellon Collie and The Infinite Sadness, 1995, és Adore, 1998).

Hozzászólások