A legjelentősebb német színházi díjra jelölték Mundruczó Kornélt

A legjelentősebb német színházi díjra jelölték Mundruczó Kornélt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Német Színházi Szövetség (Deutscher Bühnenverein) Faust-díjra jelölte Mundruczó Kornélt. A legjelentősebb német színházi díj minden esetben az előző év legjobb színházi teljesítményeit jutalmazza, azokat a művészeket tüntetik ki vele, akiknek a munkája irányadó a német színház számára.

A jelölés hatalmas elismerésnek számít, főleg, hogy a díj történetében most először került a jelöltek közé nem német színház, jelen esetben egy független magyar társulat, a Proton Színház produkciója a Látszatéletért.

A Faust-díjat idén tizenegyedik alkalommal adják át nyolc kategóriában: legjobb színházi rendezés, legjobb színész/színésznő, legjobb zenés színházi rendezés, legjobb zenés színész/színésznő, legjobb koreográfia, legjobb táncos/táncosnő, legjobb gyermek- és ifjúsági rendezés és legjobb díszlet és jelmez. Mundruczó Kornélt a legjobb színházi rendezés kategóriában jelölték, Joanna Praml és Johanna Wehner rendezőnők mellett.

Az életműdíjat Elfirede Jelinek kapja. A díjátadó 2017. november 3-án lesz Lipcsében.

A Látszaélet szerzője Wéber Kata, díszlettervezője Ágh Márton, aki Domán Melindával együtt a jelmezeket is jegyzi, fénytervezője Éltető András zeneszerzője, Asher Goldschmidt. Az egyes szerepeket a Proton Színház virtuális társulatának tagjai Monori Lili, Láng Annamária és Rába Roland mellett Jéger Zsombor, az Örkény Színház társulatának tagja és Kozma Dáriusz játsszák.

A színdarab az őszi vendégjátékokat követően itthon legközelebb a magyar koprodukciós partner, a Trafó Kortárs Művészetek Háza műsorán látható 2017. november 27-én, 28-án és 29-én.

Hozzászólások