Jim Carrey kiakadt és törli magát a Facebookról

Jim Carrey kiakadt és törli magát a Facebookról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A színész szerint tűrhetetlen, hogy a Facebook semmit nem tett az orosz beavatkozás ellen az amerikai elnökválasztásba, és még nyerészkedett is rajta.

Jim Carrey a Twitteren bejelentette, törli a Facebook-fiókját, mert a platform segítette az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást.

A színész azt írta, a Facebook profitált az orosz beavatkozásból az amerikai választásokba, és azóta sem tettek semmit, hogy ezt megakadályozzák. Carrey minden befektetőt, akit érdekel a jövőjük, arra ösztönöz, hogy tegyenek hozzá hasonlóan. A Twitter-posztját az #unfriendfacebook hashtaggel látta el.

A színész a CNBC-nek egy közleményt is eljuttatott, amelyben azt írta, nagyobb átláthatóságra van szükség a Facebookon, és sokkal felelősségteljesebben kellene kezelni a könnyű hozzáférést biztosító platformot. Carrey szerint olyan befektetőkre van szükség, akik olyan üzenetet küldenek a Facebook felé, hogy felelős átláthatóságra van szükség. "Amire most a világnak szüksége van, az a kapitalizmus lelkiismerettel" – írta.

A Facebook tavaly elismerte, hogy oroszok 25 millió forintnyi pénzt költöttek politikai hirdetésekre az Egyesült Államokban az elnökválasztási kampány idején hamis profilokkal.

Hozzászólások