szerző:
hvg.hu

Új dalt hozott ki az egyik legizgalmasabb hazai rockzenekar, az Esti Kornél.

Majdnem az egyik legizgalmasabb fiatal zenekar fordulatot használtuk, de erről már nincsen szó: a hattagú együttes már végképp kinőtte a fiatal, ígéretes kategóriát.

A 2006-ban alakult zenekar, amelyről egyszerre juthat eszeünkbe a Kispál-iskola, a Radiohead-iskola, meg a kétezres évek gitárzenekarai, olyanok, mint az Arctic Monkeys, a Muse vagy a Foals, és amelynek a lírája izgalmasan – és idehaza ritkán hallható (egyrészt) bevállalóssággal és (másrészt) magától érthetőséggel – lavírozik a közéletiség, a közerzetiség és a személyesség között, világossá téve azt, hogy ezek nem egymást kizáró kategóriák, ötödik nagylemezén dolgozik.

Két éve interjúztunk velük egy.két.há sorozatunkban.

Az Akik élnek a mezőtúri gyökerű, jó ideje már Budapesten működő zenekar új albumának első előzetes dala.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!