Ikonikus John Lennon-dalt dolgozott fel Yoko Ono – hallgassa meg!

Ikonikus John Lennon-dalt dolgozott fel Yoko Ono – hallgassa meg!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Imagine című John Lennon-dal feldolgozása is szerepel özvegye, Yoko Ono jövő héten megjelenő albumán, a Warzone-on.

"John örülne, hogy megcsináltam. Az új lemez dalai közül az Imagine volt az egyetlen, ami miatt ideges voltam, mert a számot az egész világ ismeri, és számolhatok a kritikákkal. Mégis azt hiszem, nagyon fontos volt, hogy elkészüljön, az idegesség másodlagos" – mondta Ono a BBC-nek.

A 85 éves művész Warzone című munkája, amely erősen politikai indíttatású, csak néhány héttel fogja követni John Lennon legendás albuma, az Imagine múlt pénteki újramegjelenését.

Az Imagine című dalt 1971-ben rögzítette az ex-Beatle, a producer John, Yoko és Phil Spector volt.

"Különleges időszak volt, mindketten egy jobb világról álmodtunk. Amikor befejeztük, egymásra néztünk, és csak annyit mondtunk: valóban megcsináltuk?" – idézte fel Yoko Ono, aki tavaly óta hivatalosan is az Imagine című dal társszerzője.

Lennon és Ono hét albumot készített együtt, mielőtt az ex-Beatle-t 1980 decemberében, negyvenéves korában Mark David Chapman meggyilkolta lakhelyük, a New York-i Dakota ház előtt.

©

A rock and roll egyik leghíresebb párja 1969-ben, a vietnami háború idején Amszterdamban egy szállodai szobában két héten át az ágyában tüntetett látványosan a békéért. "Örülök, hogy az emberek manapság egyre többet gondolnak a békére. Akkoriban számos alkalommal elmondtuk, mennyire fontos a béke, és úgy érzem, sikerrel tettük" – idézte fel Ono.

Hozzászólások