szerző:
hvg.hu

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik! A Turandot-plakát ezennel hivatalosan is az év egyik legbájosabb bakija.

Hétfőn írtuk meg, hogy a Corvin-negyednél, az Üllői úton fotózták le a jövő évi Budapesti Nyári Fesztivál egy plakátját, amely több okból is nagyon rosszul sikerült. A legnagyobb szarvashiba a képen az volt, hogy Giacomo Puccini legutolsó, először 1926-ban bemutatott Turandot című operáját Giuseppe Verdi műveként hirdették.

A második hiba, hogy a rabszolgalány Liút alakító Cristina Pasaroiu operaénekes nevét is elírták: így a hirdetőoszlopon a román művész Pararoiuként szerepelt.

A plakátbakival kapcsolatban megkerestük a Budapesti Nyári Fesztivált is, akik azt válaszolták, hogy a tévedést még a hétvégén észlelték, most viszont hosszú Facebook-posztban mesélték el, hogy Giuseppe Verdi neve egy banális és fatális technikai hiba folytán került fel a plakátra.

Mint írják, az elmúlt napokban operabarátok és kultúrakedvelők sora jelezte nekik jószándékúan, hogy a jövő évi Turandot című produkciójuk plakátján a zeneszerző neve tévesen jelent meg.

Mondhatnánk, hogy nagyon sokáig kutattunk, míg találtunk Verditől egy Puccini operát, de a baki persze sokkal kellemetlenebb és nagyobb annál, hogy egy viccel üssük el.

"Giuseppe Verdi neve egy banális és fatális technikai hiba folytán került fel a plakátra. Hogy Önök is értsék: egy korábbi Verdi-plakát került felhasználásra sablonként a grafikai munkák során, és egy mentési hiba folytán sajnálatos módon egy félkész anyag került a nyomdába.

A hiba persze ténykérdés, ugyanakkor a hatalmas médiavisszhang minket is meglepett. Ez is bizonyítja, mekkora figyelem kíséri a Budapesti Nyári Fesztivál programjait, amiért a sajtónak és a közönségnek is hálásak vagyunk. Természetesen a hibát már a hétvégén észleltük, és amilyen gyorsan csak lehetett, javítottuk. Nemcsak a képen látható gerilla-marketing módszerrel, de amilyen gyorsan csak lehetett új plakátok cseréjével javítottuk a hibát. Budapest utcáin járva-kelve a mai nap folyamán már a javított plakátokat láthatják.

A hibáért Önöktől, az operabarátoktól és természetesen a luccai mestertől is elnézést kérünk" - írták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Kis Jézust ilyen furcsa jászolban még nem láttunk

Kis Jézust ilyen furcsa jászolban még nem láttunk

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"

"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"