szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A humorista 73 évesen eldöntötte, hogy befejezi a pályafutását.

Markos Györggyel a 73. születésnapja alkalmából a Bors készített interjút. A születésnap azonban nem igazán jelent meg központi kérdésként a beszélgetésben, aminek gyerekkorba nyúló okai vannak. „Nálunk sosem volt divat a szülinapozás felfújása, hogy azt gondoljuk: nekünk minden jár. Maximum a pofád jár, felelte erre mindig az édesapám, Al­fonzó. Amikor ajándékot kapott tőlem, azt mondta: költsd inkább magadra, Gyuri fiam! Nem volt benne álszerénység, ő tényleg így élt. Én is hasonló vagyok: jólesik, ha gondolnak rám, de nem vagyok sem államfő, sem király, nincs mit ünnepelni, hiszen egyik nap olyan, mint a másik” – mondta a humorista.

Az interjúban felidézték az egészségi megpróbáltatásait is, a Markos–Nádas-duónak például háromszor kellett újjászületnie, miután Markos Györgyöt sztrókkal és szívinfarktussal is kezelték a kétezres évek elején, az intenzív osztályt is megjárta.

„A hülye rendszertelen élet, idegesség okozta majdnem a halálomat. Azt hittem, annyira fontos vagyok, hogy állandóan rohantam és hajtottam magam. De az intenzíven rájöttem, hogy Isten kezében vagyok, és a nézőtéren lévő sok mosolygó arc eltűnik. A saját karosszériámat kellett kikalapálnom, és felhagyni a túlzabálással, remélem, most minden kerek” – vont mérleget Markos, akinek vannak ugyan még tervei, de inkább csak nyugalomban szeretne élni: „Nem is tudom, mikor álltam utoljára színpadon. Volt egy pont, amikor azt mondtam: ha valaki eléri az olimpiát, 45 évesen nem megy vissza összeveretni magát a szorítóba. Édesapám nagyon kemény iskola volt nekem, azt mondta: Nehogy azt hidd, te vagy a csúcs, hidd el, jön kétszáz jobb. Most ezt érzem, és okosabb, ha továbbra is a visszavonulás mellett maradok.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni