szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány háromnapos ünnepségsorozatot tervez a nemzeti ünnepre, de a koronavírus-járvány keresztülhúzhatja a számításaikat.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Szóba került Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján, - amin a határátlépés szigorítását jelentette be - hogy mennyire lehet járványügyi szempontból biztonságosan megtartani az augusztus 20-ai rendezvényeket.

Gulyás kérdésre válaszolva elmondta, a kormány a szerdai ülésén fog végleges döntést hozni arról, hogy megtarthatóak-e az ünnepségek.

Kásler Miklós a szombati videóinterjújában arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány második hullámának határára érkeztünk. A miniszter szerint a mostani járványhelyzet nagyon hasonlít a március elejihez, ezért újra nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása. Azt is elmondta,

kerülni kell a tömegek összeverődését, a nagyobb csoportosulásokat.

A kormány egyébként háromnapos rendezvénysorozatot tervez a nemzeti ünnepre Budapestre, erre 6,57 milliárd forintos keretszerződést kötöttek az Antenna Hungáriával. A tűzijátékra ezen felül még külön legalább 910 millió forintot szánna a kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ketten nem akartak maszkot venni egy repülőn – videón, ahogy ezután egymásnak estek az utasok

Ketten nem akartak maszkot venni egy repülőn – videón, ahogy ezután egymásnak estek az utasok

A legnagyobbakkal is felveszi a versenyt Bécs új múzeuma

A legnagyobbakkal is felveszi a versenyt Bécs új múzeuma

Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart

Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart