szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zenész egy életképesnek tűnő tervvel állt elő, de nem fűz nagy reményeket a kormány fogadókészségéhez.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában
Építő javaslat
Magyarországon láthatóan nincs járvány, járványveszély van. Nem igazán értem, miért nem jutott senki eszébe, hogy a fesztiválok betiltása helyett, az állami szervek és a fesztiválok nagyszerűen együtt tudnának működni a megelőzésben, illetve a szűrésben, hiszen a fesztiválok közönsége a jegyvásárlása okán regisztrál, jól nyomon követhető, tehát semmi mást nem kellene csinálni, mint a koncertlátogatókat a belépésük előtt le kellene tesztelni, akár mindkét ismert módszerrel. Aki a gyorsteszten pozitív eredményt produkál, az nyilván nem mehetne be a rendezvényre, akit a biztosabb, de lassabb teszt szűr ki, azt is viszonylag gyorsan ki lehetne emelni a tömegből, ezzel egyrészt lenne egy csomó adat a népesség ezen részének átfertőzöttségéről, másrészt minimalizálni lehetne a szuperfertőzők megjelenését ezeken a rendezvényeken, harmadrészt még mindig olcsóbb lenne, mint az iparág totális csődje vagy egy esetleges több milliárdos mentőcsomag, amiről a háttéregyeztetésekben mostanában szó van.
De gondolom, ez azért nem lesz, mert bár logikus, de dolgozni kéne / kellett volna a nemzetmentő szónoklatok helyett. Együttműködést kívánna, az meg milyen már, hogy nem az operatív törzsnél van a bölcsek köve, hanem egy csomó adat „nyilvánosabb” lenne, ha akarnák, ha nem. Úgyhogy várjuk az orákulum kinyilatkoztatását.

Még mindig nem dőlt el, hogy feloldja-e a kormány augusztus 15-e után a rendezvények 500 fős korlátozását, és lehet-e majd fesztiválokat, koncerteket tartani.

Lovasi András nemrég a Facebookon Építő javaslat címmel tett közzé egy hosszú bejegyzést, amelyben azt írta, nem érti, miért nem jutott senkinek eszébe a fesztiválok betiltása helyett, hogy az "állami szervek és a fesztiválok nagyszerűen együtt tudnának működni a megelőzésben, illetve a szűrésben, hiszen a fesztiválok közönsége a jegyvásárlása okán regisztrál, jól nyomon követhető, tehát semmi mást nem kellene csinálni, mint a koncertlátogatókat a belépésük előtt le kellene tesztelni, akár mindkét ismert módszerrel".

A zenész szerint, aki a gyorsteszten pozitív eredményt produkál, az természetesen nem mehetne be, de akit a lassabb teszt szűr ki, azt is hamar ki lehetne emelni a tömegből. Lovasi hozzátette: úgy véli, ezzel a módszerrel

  • egyrészt lenne egy csomó adat a népesség ezen részének átfertőzöttségéről,
  • másrészt minimalizálni lehetne a szuperfertőzők megjelenését ezeken a rendezvényeken,
  • harmadrészt még mindig olcsóbb lenne, mint az iparág totális csődje vagy egy esetleges több milliárdos mentőcsomag, amiről a háttéregyeztetésekben mostanában szó van.

De gondolom, ez azért nem lesz, mert bár logikus, de dolgozni kéne / kellett volna a nemzetmentő szónoklatok helyett. Együttműködést kívánna, az meg milyen már, hogy nem az operatív törzsnél van a bölcsek köve, hanem egy csomó adat „nyilvánosabb” lenne, ha akarnák, ha nem. Úgyhogy várjuk az orákulum kinyilatkoztatását

– zárta bejegyzését Lovasi András.

Két héttel ezelőtt, amikor több zenekar is sérelmezte, hogy focimeccseket lehet tartani, koncerteket viszont nem, Lovasi is megszólalt az üggyel kapcsolatban, akkor azt írta, míg például Németországban egyszerűbben és tisztességesen intézték a koncertek kérdését, addig Magyarországon a nyilvános ígérgetésen és néhány zenei pályázaton kívül semmivel nem segítettek a zenészeknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest