szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Molnár Áron videóban üzent a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének kinevezett Vidnyánszky Attilának. Azt ígéri, lesz folytatás.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Vidnyánszky Attila és csapata nem tartotta tiszteletben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak öt pontját, ezért ő maga sem érdemel tiszteletet – mondja a Facebookon posztolt, az SZFE kuratóriumának az élére nemrég kinevezett Vidnyánszky Attilának és csapatának címzett videóüzenetében Molnár Áron.

Molnár a videóban cinikusnak nevezi Palkovics László miniszter hozzáállását az SZFE diákjaihoz, és arra szólít fel, hogy vegyék komolyan ezt a csapatot. Tiszteletlenek vagytok és telhetetlenek, azt gondoljátok, hogy minden einstandolható – mondja Molnár, aki szerint az ember, a lélek és a szabadság nem kisajátítható.

„Mi közöm nekem ehhez az egészhez? Ezt hívom én a saját életemben úgy, hogy szolidaritás. Én nem fogok hallgatni. Ugyanis a csend a ti agresszív rendszeretek legitimalizálása. És én csendben maradásban nagyon rossz vagyok.

Egy rendszer akkor működik, ha működtetjük. Részemről lesz folytatás

– zárja üzenetét Molnár Áron.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmutatta a BMW M2 CS, mit tud az Autobahnon

Megmutatta a BMW M2 CS, mit tud az Autobahnon

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?