szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ő tenyerére is felkerült a FREE SZFE.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Kossuth-díjas írónk, Nádas Péter is megmutatta tenyerét, amin a már szinte megszokott “FREE SZFE” felirat áll, ezzel tüntetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen.

A Színművészeti dolgozói jelenleg sztrájkra készülnek, miközben gyakorlatilag a teljes nemzetközi művészvilág felsorakozik az egyetemfoglaló diákok és tanárok mellé: Cate Blanchettől kezdve Eva Greenen és Robert Wilsonon át egészen a teljes magyar szcénáig egy emberként követelik, vonuljon vissza a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium, és kapja vissza az egyetem a szabadságát.

Közben a Katona József színház is szolidarít: több színművészetis előadást is befogadnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Czeglédi Fanni Kult

Bagossy László: Vidnyánszkyék kezébe adtak egy bombát, hogy dobják csak ránk

Lenyűgözi a hallgatók barikádja és komolyan hisz abban, hogy vissza tudják fordítani az autonómiavesztést – Bagossy László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetőjeként jelenleg felmondási idejét tölti, osztályvezetőként viszont még élő szerződése van. Milyen forgatókönyvek jöhetnek most az egyetemen? Miért volt fontos végigjárni a demokratikus lehetőségeket, és meddig gyakorolhatnak nyomást a hatalomra a hallgatók? Interjú.

Háromszor annyian halnak meg háztartási balesetben, mint az utakon

Háromszor annyian halnak meg háztartási balesetben, mint az utakon

Mészárosék emberei megérkeztek a 750 milliárdos vasútprojektre létrehozott cégbe

Mészárosék emberei megérkeztek a 750 milliárdos vasútprojektre létrehozott cégbe

Összehangolt csalássorozattal lopták el több magyar család megtakarítását

Összehangolt csalássorozattal lopták el több magyar család megtakarítását