szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Free SZFE" feliratú pólóban fényképezték le a világhírű színésznőt.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Miután Cate Blanchett a héten a tenyerébe írt üzenettel állt ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) mellett, a világhírű ausztrál színésznőről csütörtökön a Twitteren, egy rajongói oldalon jelent meg egy kép, amin "Free SZFE" feliratú pólót visel.

Az elmúlt napokban Salman Rushdie író, több színész, Eddie Redmayne, Helen Mirren, Michael Chabon író és Pawel Pawlikowski rendező is kiállt az SZFE mellett, de szelfivel csatlakozott John Lithgow és Eva Green is.

Az egyetemről szó volt a Velencei Filmfesztiválon, szolidaritási üzenetet küldtek a szlovák filmesek és színészek, a világhírű berlini színház pedig lemondta fellépését tiltakozásképp Vidnyánszky Attila fesztiválján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön

Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön

"Sokan nem térnek már vissza a sporthoz" – csapatokat tesz tönkre az Emmi járványprotokollja

"Sokan nem térnek már vissza a sporthoz" – csapatokat tesz tönkre az Emmi járványprotokollja

Kisebb, olcsóbb laptoppal jöhet ki a Microsoft jövő héten

Kisebb, olcsóbb laptoppal jöhet ki a Microsoft jövő héten