Hatkor kiderül, mit lépnek az SZFE hallgatói, a támogatók már szervezkednek

Hatkor kiderül, mit lépnek az SZFE hallgatói, a támogatók már szervezkednek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt kérik az emberektől, hogy bármi is történik, fizikailag ne avatkozzanak be.

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárjának pénteki levele után, mely szerint még aznap, legkésőbb 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az SZFE épületeit,

az egyetemfoglalók bejelentették, hogy este hatkor sajtótájékoztatót tartanak a Vas utcában.

A Titkos Egyetem nevű szervezet – amelyet az ország több egyeteméről összegyűlt diákok hoztak létre az SZFE melletti szolidaritásuk kifejezése, valamint a hallgatói párbeszédek megindításának céljából – nemrég azt írta a Facebookon, hogy

ott a helyük.

A ma reggel érkezett hírre, miszerint Szarka Gábor kancellár ma este hat óráig elrendelte az SzFE épületeinek kiürítését:
Más csoportokkal is egyeztetve arra jutottunk, amely remélem minden SzFE-t támogató döntése is:
Ott a helyünk mellettük.
Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki kiállna az Egyetem mellett, hogy jöjjön ma 17:30-ra az SzFE Vas utcai épülete elé, ahol 18:00-kor sajtótájékoztatót tartanak.
Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SzFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SzFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be.
Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük!
"Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki kiállna az Egyetem mellett, hogy jöjjön ma 17:30-ra az SZFE Vas utcai épülete elé, ahol 18:00-kor sajtótájékoztatót tartanak. Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SZFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SZFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be. Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük!" – írták. 

A ma reggel érkezett hírre, miszerint Szarka Gábor kancellár ma este hat óráig elrendelte az SzFE épületeinek...

Közzétette: Titkos Egyetem – 2020. október 16., péntek


Hozzászólások