szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ATV helyszíni tudósítója szerint az őszi szünetre hivatkozva tiltották meg nekik, hogy belépjenek a termükbe.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Hétfőn reggel a Színház- és Filmművészeti Egyetem látványtervező osztálya sikertelenül próbált meg bejutni a Szentkirályi utcai épületben található tantermébe – írja az ATV a helyszíni tudósítójára hivatkozva.

Az osztállyal állítólag közölték, hogy nem adhatják oda a termük kulcsát, mivel őszi szünet van.

A rendkívüli őszi szünetet a járványhelyzetre hivatkozva Szarka Gábor kancellár rendelte el múlt pénteken, noha a tanév rendje szerint szünet a jövő héten lenne esedékes. A hallgatók szerint semmi sem indokolja a szünet idő előtti elrendelését.

Mint beszámoltunk róla az új vezetés az előrehozott őszi szünetre hivatkozva akarta kiüríteni az egyetem épületeit pénteken, de nem járt sikerrel, sőt, a hallgatók még egy újabb épületet is elfoglaltak.

A vezetőség vasárnap azt közölte, hogy a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak, így az egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött, a szünet utáni első munkanap október 27-én lesz. Azt írták, hogy aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét.

A szakma nagyjai demonstrációval kezdték a hetet

Hétfőn reggel az SZFE hallgatói szerettek volna köszönetet mondani a támogatóknak, így az egyetemfoglaló diákoknak írt leveleket és szolidaritási nyilatkozatokat a szakma nagyjai – többek között Alföldi Róbert, Pogány Judit, Pintér Béla, Nagy-Kálózy Eszter – olvasták fel az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szemere utcai épülete előtt. A blokád 49. napján készült tudósításunkat itt találja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a Spotify 2020-as toplistája: ezek a zenék szóltak legtöbbször

Megjelent a Spotify 2020-as toplistája: ezek a zenék szóltak legtöbbször

A budapesti Amerikai Nagykövetség is elítéli Demeter Szilárd cikkét

A budapesti Amerikai Nagykövetség is elítéli Demeter Szilárd cikkét

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra