szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áprilistól szünetel Magyarország egyik meghatározó PC-s magazinja, a Magyar PC Magazin, a kiadók megállapodtak a havilap értékeinek továbbviteléről és olvasótáborának további kiszolgálásáról.

A több mint két évvel ezelőtt debütált kiadvány tartalmi értékeit teljes egészében a PC World szerkesztősége veszi át, munkájába bevonva a szünetelő magazin legjobb szerzőit, munkatársait is. A két lap közti együttműködést jeleként a PC World 2005-ben saját címlapján szerepelteti a Magyar PC Magazin logóját is - áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A Magyar PC Magazin előfizetői áprilistól átválthatják előfizetésüket PC World magazinra vagy Számítástechnika hetilapra. (A lehetőséget igénybe nem vevő előfizetők kártalanítását a Magyar PC Magazin korábbi kiadója, az IPMA-Service Kft. végzi).

A PC World évek óta Magyarország legolvasottabb PC-s magazinja. A kiadvány összesen értékesített példányszáma az elmúlt években folyamatosan emelkedett, aminek következtében vezető pozíciót ért el eladásaival (forrás: MATESZ) és olvasótáborának nagyságával is (forrás: Nemzeti Médiaanalízis). A megállapodás eredményeként további növekedés várható a PC World értékesítését és összolvasottságát tekintve egyaránt.

Az International Data Group (IDG) a világ legnagyobb informatikai kiadóvállalata; több mint 300 kiadvánnyal a Föld 85 országában 100 millió olvasót ér el havonta. Tagvállalata, az IDG Hungary Kft. hazánkban a Computerworld-Számítástechnika hetilapot, a PC World informatikai magazint, a GameStar játékmagazint, a GamePro játék- és életstílus lapot, valamint a DIGITART országos terjesztésű kreatívmagazint adja ki. A kiadó szolgáltatásai közé tartoznak a nyomtatott lapok önálló online portáljai (www.idg.hu), a JobUniverse internetes karrierportál és a BioITWorld bioinformatikai honlap. Az IDG portfólió legújabb eleme az IT konferencia-üzletág.
MTI Gazdaság

Eladták a Népszavát kiadó társaságot

Eladta a Népszava című politikai napilap alapítói és kiadói jogaival rendelkező Editorial Kft.-t a Mátrix Holding, erősítette meg az MTI információját szerdán Bonyár Miklós, az utóbbi társaság ügyvezetője.

Sajtó

Színes Bulvár Lap néven folytatja a Színes Mai Lap

A Fővárosi Bíróság keddi ítéletében módosításra kötelezte a Színes Mai Lapot, mondván az újság neve a Mai Nap című konkurens lappal azonos csengésű - írta L. Kelemen Gábor, a lapot kiadó Híd Rádió Rt. vezérigazgatója.

Sajtó

Új cég adja ki A Pontot

Új céget alapít a Magyar Hírlap (MH) volt stábja A Pont című napilap kiadására. A hvg.hu információi szerint a jövőben a Pont Kiadói Kft. jelenteti meg az újságot.

Így szökött ki az oroszlán a magyar állatkertből – videón a látogatók és a gondozók

Így szökött ki az oroszlán a magyar állatkertből – videón a látogatók és a gondozók

Kulka János és Csákányi Eszter is szerepelni fog egy ingyenes, online előadásban

Kulka János és Csákányi Eszter is szerepelni fog egy ingyenes, online előadásban

Egy étterem-tulajdonost lőttek agyon a rendőrök Louisville-ben, a teste fél napig hevert az utcán

Egy étterem-tulajdonost lőttek agyon a rendőrök Louisville-ben, a teste fél napig hevert az utcán