szerző:
hvg.hu

Áprilistól szünetel Magyarország egyik meghatározó PC-s magazinja, a Magyar PC Magazin, a kiadók megállapodtak a havilap értékeinek továbbviteléről és olvasótáborának további kiszolgálásáról.

A több mint két évvel ezelőtt debütált kiadvány tartalmi értékeit teljes egészében a PC World szerkesztősége veszi át, munkájába bevonva a szünetelő magazin legjobb szerzőit, munkatársait is. A két lap közti együttműködést jeleként a PC World 2005-ben saját címlapján szerepelteti a Magyar PC Magazin logóját is - áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A Magyar PC Magazin előfizetői áprilistól átválthatják előfizetésüket PC World magazinra vagy Számítástechnika hetilapra. (A lehetőséget igénybe nem vevő előfizetők kártalanítását a Magyar PC Magazin korábbi kiadója, az IPMA-Service Kft. végzi).

A PC World évek óta Magyarország legolvasottabb PC-s magazinja. A kiadvány összesen értékesített példányszáma az elmúlt években folyamatosan emelkedett, aminek következtében vezető pozíciót ért el eladásaival (forrás: MATESZ) és olvasótáborának nagyságával is (forrás: Nemzeti Médiaanalízis). A megállapodás eredményeként további növekedés várható a PC World értékesítését és összolvasottságát tekintve egyaránt.

Az International Data Group (IDG) a világ legnagyobb informatikai kiadóvállalata; több mint 300 kiadvánnyal a Föld 85 országában 100 millió olvasót ér el havonta. Tagvállalata, az IDG Hungary Kft. hazánkban a Computerworld-Számítástechnika hetilapot, a PC World informatikai magazint, a GameStar játékmagazint, a GamePro játék- és életstílus lapot, valamint a DIGITART országos terjesztésű kreatívmagazint adja ki. A kiadó szolgáltatásai közé tartoznak a nyomtatott lapok önálló online portáljai (www.idg.hu), a JobUniverse internetes karrierportál és a BioITWorld bioinformatikai honlap. Az IDG portfólió legújabb eleme az IT konferencia-üzletág.
MTI Gazdaság

Eladták a Népszavát kiadó társaságot

Eladta a Népszava című politikai napilap alapítói és kiadói jogaival rendelkező Editorial Kft.-t a Mátrix Holding, erősítette meg az MTI információját szerdán Bonyár Miklós, az utóbbi társaság ügyvezetője.

Sajtó

Színes Bulvár Lap néven folytatja a Színes Mai Lap

A Fővárosi Bíróság keddi ítéletében módosításra kötelezte a Színes Mai Lapot, mondván az újság neve a Mai Nap című konkurens lappal azonos csengésű - írta L. Kelemen Gábor, a lapot kiadó Híd Rádió Rt. vezérigazgatója.

Sajtó

Új cég adja ki A Pontot

Új céget alapít a Magyar Hírlap (MH) volt stábja A Pont című napilap kiadására. A hvg.hu információi szerint a jövőben a Pont Kiadói Kft. jelenteti meg az újságot.

Sztrájkkal fenyegetnek a Molnál

Sztrájkkal fenyegetnek a Molnál

Öt autó ütközött az M0-son

Öt autó ütközött az M0-son

Apokaliptikus fotók jöttek az ausztráliai bozóttűz pusztításáról

Apokaliptikus fotók jöttek az ausztráliai bozóttűz pusztításáról

Tizennégyen meghaltak egy buszbalesetben Észak-Macedóniában

Tizennégyen meghaltak egy buszbalesetben Észak-Macedóniában

Aggasztó dolog derült ki az elektromos cigiről, úgy tűnik, mégsem olyan ártalmatlan

Aggasztó dolog derült ki az elektromos cigiről, úgy tűnik, mégsem olyan ártalmatlan

Nevet vált egy magyar bank

Nevet vált egy magyar bank