szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Civil újságírás, szélessávú hírfogyasztás, Comment is free, tartalomszolgáltatás blogszolgáltatásból - többek között e témákról írt médiabloggerünk az elmúlt egy hét során.

Comment is free

Hosszas készülődés után két hete végre elindult a   Guardian új webes vállalkozása, a Comment is free. Tulajdonképpen pofonegyszerű dolog: egyetlen felületen gyűjtik össze a Guardian és az Observer „vélemény műfajba” tartozó írásait, kiegészítve azokat számos „külső” szerző írásaival. Tovább.

Csak nézőpont kérdése

A Népszabadság bevételei – ahogy erről már többször is írtam – valóban tovább csökkentek. Gyűjtést javukra ugyan még nem kell szervezni, de a tavalyi 7,07 milliárd kétség kívül jelentős visszaesés az előző év (szintén siránkozással fogadott) 7,56 milliárdja után. Jó hír viszont, hogy szépen teljesít a Buci Maci. Tovább.

Ki beszél itt?

„Civil újságírás”, „állampolgári zsurnalizmus”... Mi itt bőszen keressük a „citizen journalism” kifejezés  legpontosabb fordítását, Kelly McBridge és mások  közben arról írnak, hogy más „címkét” kellene találni az „olvasók generálta tartalomra”, mert ez a mostani megtévesztő. Tovább.

Szélessávú hírfogyasztás és a Színes Szélesvásznú Stratégia

„Hogy mit fognak az emberek kezdeni a szélessávú internettel, az még homályos. A Stratégia elegáns megfogalmazása szerint a „háztatások tartalomhasználati szokásai még a korai fejlődési szakasz jegyeit mutatják.” Vagyis a tudatlan népek pornót néznek, illegálisan filmeket és zenéket töltenek le, nem pedig a folyamatosan frissített, a hagyományos médiát megszégyenítő, multimédiás tartalommal is alaposan megtámogatott, interaktív hazai hírszolgáltatókat keresik.” Tovább.

Blogterebélyesedés

„Nem kukacoskodásról van itt szó. A kérdés az, hogy a blogszolgáltatóként innovatív és sikeres Blogter eredeti szándékai szerint képes-e megjelenni tartalomszolgáltatóként is, fel tudja-e venni a versenyt  a hagyományos médiacégekkel? Véleményem szerint ma még nem.” Tovább.

A webre összpontosít a Time Inc.

Mostanában a Time Inc. gőzerővel próbálja visszaszerezni vezető pozícióját a Nagy Internetes Játékosok között. Míg korábban inkább csak amolyan mellékvíznek tűnt a web, a kiadó menedzsmentje most hajlandónak mutatkozik az egész magazinkiadást a webes nyomulás szolgálatába állítani. Tovább.

Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni

Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni

20. századi görög dráma, aminek a szálai Magyarországra vezetnek

20. századi görög dráma, aminek a szálai Magyarországra vezetnek

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari